söndag 26 juli 2015

Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana, som namnet antyder, är en av  romarnas flaggskäpp tillsammans med pasta carbonara, en typisk romersk mat. Oavsett det geografiska ursprungsområde så utgör saltimbocca alla romana utomlands en stor källa till stolthet för det italienska köket. Under årens lopp har receptet genomgått anpassningar såsom en kort mjölning innan tillagning, eller  rullas innan tillagning. Vissa människor ersätter smöret med oljan och vinet med grädde.Jag provade våran variant som min familj lagade hemma.

Ingredienser:

  • Fyra tunna skivor kalvfilé i bitar
  • Fyra skivor parmaskinka
  • Fyra stora färska salviablad
  • Ett glas vitt vin
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Smör till stekning
  • Mjöl

 
Så här gör man:

  • Bulta ut köttskivorna
  • Lägg ett eller två salviablad på varje
  • Fäst ihop dem med en  tandpetare
  • Smält smöret
  • Bryn köttskivorna på båda sidor och pudra med lite mjöl
  • Därefter häller du över vinet och kryddar










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar