Saltimbocca
alla romana, som namnet antyder, är en av
romarnas flaggskäpp tillsammans med pasta carbonara, en typisk romersk
mat. Oavsett det geografiska
ursprungsområde så utgör saltimbocca alla romana utomlands en stor källa till
stolthet för det italienska köket. Under
årens lopp har receptet genomgått anpassningar såsom en kort mjölning innan
tillagning, eller rullas innan
tillagning. Vissa människor ersätter smöret med oljan och vinet med grädde.Jag
provade våran variant som min familj lagade hemma.
Ingredienser:
- Fyra tunna skivor kalvfilé i bitar
- Fyra skivor parmaskinka
- Fyra stora färska salviablad
- Ett glas vitt vin
- Svartpeppar
- Salt
- Smör till stekning
- Mjöl
Så här gör
man:
- Bulta ut köttskivorna
- Lägg ett eller två salviablad på varje
- Fäst ihop dem med en tandpetare
- Smält smöret
- Bryn köttskivorna på båda sidor och pudra med lite mjöl
- Därefter häller du över vinet och kryddar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar