tisdag 28 juli 2015

Parmigiana


Parmigiana  är en rätt som tillkommer mer i södra italien så som i 
sicilien napoli och puglia. det är en gammal rätt   en "kult" av napolitanska köket.   "Det är bara njuta av det, En fröjd för gommen. Vad jag föreslår är emellertid en variant på den klassiska verkliga napolitanska recept


  • Tomatsås:
  • Två burkar hela tomater,helst italienska.
  • En halv gul lök  
  • 5 blad. eller mer basilica
  • 1dl  olivolja
  • Ca 0,5 tsk  salt
  • 3 tsk  socker
  • En matsked smör
  • Två glas vatten
  • Chilifrukt (peperoncino)



  • 3  medelstora auberginer        
  • 2  ägg
  • 1,5 dl  vetemjöl
  • 1 dl  parmesanost, riven (reggiano)
  • Två plastvaser ricotta
  • En påse riven västerbottensost
  • Olivolja till fritering                                     

Gör så här:


1. Börja med att sätta på ugnen på 225 grader.

2. Värm upp olivoljan till tomatsåsen i en kastrull. Hacka lök och fräs försiktigt. Tillsätt hela tomater, basilika, salt, socker, peperoncino och vatten Låt puttra under öppet lock på svag värme i minst 45 minuter tills oljan flyter upp och tomatsåsen blir reducerad. o.b.s. viktigt att ha kastrullocket vidöppet.

3. Skär auberginerna i 1cm tjocklek, i längdriktning. 4. Vispa hastigt upp äggen i en stor djup tallrik, och häll upp mjölet i en annan. Vänd först aubergineskivorna i äggvispet och därefter i mjölet och fritera dem tills de får en gulbrun färg.

5. Ta fram en plåt och börja varva. Först tomatsåsen,västerbottensosten, ricottan och parmigiano. Repetera tills auberginerna är slut.

6. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.

7. Strö över riven parmesanost och servera.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar