söndag 26 juli 2015

Carciofini alla romana kronärtskockor på Romerskt vis.

kronärtskockor på burk brukar inte smaka nåt vidare.
här följer ett tips på hur man får dom alla´carte och goda som i rom.
                        



  •        en burk kronärtskockor i vatten
  •       olivolja
  •        två stora vitlöksklyftor
  •        1/2 citron        
  •       peppar 
  •         1/2 glas från såsen av soltorkade tomater
  •        origano efter smak
  •       1/2 glas balsam vinäger vit
  •   en blad mynta
  • sterelisera glasburken först .

                    gör så här

ta bort allt vatten från kronärtskockorna ta en glasburk och häll olja så att det täcker kronärtskockorna lägg i alla kryddor vitlöken ska pressas rör om och låt röran gotta sig fyra fem dagar



tips: på pizzan:  parmaskinka kronärtskockor pinjenötter..



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar