måndag 27 juli 2015

melanzane a funghetti




Namnet  "Melanzane a funghetti " kommer från de sätt att skära auberginerna i små bitar   på italienska heter de "  i mulignane fungitiello" och är ett typisk napolitanskt  tillbehör på matbordet.  Denna rätt kan användas som  en toppning för pasta, men de är också utsökta med en färsk pain riche, som vanligt så passar de även på en pizza tillsammas med färsk mozzarella.   enjoy


  • en stor aubergine
  • 1 1/2 olivolja
  • 4-5 myntablad
  • två blad mejram
  • vegeta
  • peperoncino


  • gör så här


  • skär auberginerna i tärningar
  • stek dom
  • efter några minuter tillätt tomaterna
  • hacka mynta och mejram
  • krydda : peperoncino vegeta
  • stek dem i c.a10 minuter
  • låt de rinna på hushållspapper 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar