söndag 26 juli 2015

Bucatini all´ Amatriciana

Bucatini all´ Amatriciana, är en symbol för de italienska kulinariska traditionerna. Det ursprungliga receptet, fött i Amatrice, en liten stad på gränsen till Abruzzo Lazio, erbjuder strikt spagetti och bucatini så mycket så att även skylten vid ingången till staden visade "City of matrice". Förr i tiden, var receptet en dålig måltid gjord av herdar och var vit, bara nudlar, bacon och ost och ingenting annat.

Ingredienser:

  • 1 förpackning bacon (helst kindfläsk om man har)
  • 10 g olivolja extra vergine
  • 1/2 burk hela tomater
  • 1/2 glas vitt vin
  • Peppar, salt och peperoncino efter smak
  • Parmigiano eller pecorino


Så här gör du:

  • Skiva bacon i en stekpanna
  • Brynn baconskivorna
  • Tillsätt vinet
  • Häll i tomaterna
  • Krydda med peperoncino, salt och peppar
  • Avsuta med pecorino eller parmigiano.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar