Bucatini all´ Amatriciana, är en symbol för de italienska
kulinariska traditionerna. Det ursprungliga receptet, fött i Amatrice, en liten
stad på gränsen till Abruzzo Lazio, erbjuder strikt spagetti och bucatini så
mycket så att även skylten vid ingången till staden visade "City of
matrice". Förr i tiden, var receptet en dålig måltid gjord av herdar och
var vit, bara nudlar, bacon och ost och ingenting annat.
Ingredienser:
- 1 förpackning bacon (helst kindfläsk om man har)
- 10 g olivolja extra vergine
- 1/2 burk hela tomater
- 1/2 glas vitt vin
- Peppar, salt och peperoncino efter smak
- Parmigiano eller pecorino
Så här gör du:
- Skiva bacon i en stekpanna
- Brynn baconskivorna
- Tillsätt vinet
- Häll i tomaterna
- Krydda med peperoncino, salt och peppar
- Avsuta med pecorino eller parmigiano.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar