På tal om pesto så tänker vi omedelbart på Ligurien: det är i denna vackra region som,
med stor omsorg som denna sås är född som även sägs vara ett afrodisiakum.
Pesto är en kall sås, synonym och symbol i Genua och i Ligurien, som under de senaste decennierna är bland de mest kända såser i världen.
De första spåren av pesto fanns redan på 800-talet och sedan dess har receptet alltid varit densamma, åtminstone i hemmet beredningen. För att lyckas med den verkliga Pesto Genovese ska man använda en marmor mortel och en mortelstöt i trä och ... en hel del tålamod.
Som alla traditionella recept, har varje familj sitt eget recept för
pestosås.

Pesto är en kall sås, synonym och symbol i Genua och i Ligurien, som under de senaste decennierna är bland de mest kända såser i världen.
De första spåren av pesto fanns redan på 800-talet och sedan dess har receptet alltid varit densamma, åtminstone i hemmet beredningen. För att lyckas med den verkliga Pesto Genovese ska man använda en marmor mortel och en mortelstöt i trä och ... en hel del tålamod.
Som alla traditionella recept, har varje familj sitt eget recept för
pestosås.
så här gör du
ingredienser
50 g pinjekärnor, rostade
2 krukor färsk basilika
2 vitlöksklyftor
Grana Padano D.O.P. 16 mån finriven
salt och nymald svartpeppar
Rosta pinjekärnorna och mixa dem tillsammans med plockade basilikablad, vitlök och olivolja. Vänd ned parmesanosten och smaka av med salt och peppar vitlök Hemlagad pesto är underbart gott och
enkelt
att göra.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar