Spaghetti bolognese
- Spaghetti bolognese som det låter, kommer från Bologna men man lagar denna underbara rätt i hela Italien och i hela värden. Alla har sitt sätt, ingen gör lika. Som jag brukar säga, prova den här....
- 250g blandfärs eller (kalvfärs)
- en halv gul lök
- 1 dl olivolja
- 1 klick smör
- 3msk tomatpure
- en liten morot
- 18 ml selleri
- timjan, peperoncino, salt
- rött vin eller vitt
- 4 dl vatten
- en halv burk hela tomater
- parmigiano
- Gör så här
- fin hacka morot, selleri och lök
- häll i olivolja och fräs.
- lägg i köttfärsen, fräs det lite grann
- häll i vinet
- fräs och lägg tomatpure
- krossa hela tomaterna och lägg i dom
- timjan, peperoncino, origano, salt och vatten
- se till att vattnet täcker köttfärsen reducera
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar