tisdag 22 september 2015

Spaghetti bolognese

  • Spaghetti bolognese som det låter, kommer från Bologna  men man lagar denna underbara rätt i hela Italien och i hela värden. Alla har sitt sätt, ingen gör lika. Som jag brukar säga,  prova den här....


  • 250g blandfärs  eller  (kalvfärs)
  • en halv gul lök                 
  • 1 dl olivolja
  • 1 klick smör
  • 3msk tomatpure
  • en liten morot
  • 18 ml selleri 
  • timjan, peperoncino, salt
  • rött vin eller vitt
  • 4 dl vatten
  • en halv burk hela tomater
  • parmigiano           

  • Gör så här

  • fin hacka morot, selleri och lök
  • häll i olivolja och fräs.
  • lägg i köttfärsen, fräs det lite grann
  • häll i vinet
  • fräs och lägg tomatpure
  • krossa hela tomaterna och lägg i dom
  • timjan, peperoncino, origano, salt och vatten
  • se till att vattnet täcker köttfärsen  reducera

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar