fredag 18 september 2015

risotto alla milanese


arborioris eller cannarolo


  • 1 schallottenlök
  • 1/10  kycklingfond
  • 6/10vit vin
  • olivolja
  • 70gr smör
  • 50gr parmigiano eller mer efter smak
  • 3/10 vatten

  • gör så här
  • ris steg 1
  • fräs finhackad lök i mycket olivolja
  • häll på ca:5dl ris,rör riset glansigt i oljan
  • täck över riset med vin.lägg buljong ca:0,5dl
  • fyll på med vatten hela tiden tils riset är halfärdigt.kyl ned..
  • steg 2
  • lägg ris i panna,täck med risottobuljongen.
  • koka ihop tills det bara återtår lite vätska.

  • klicka i smör när smöret är smält peppra och lägg i riven parmigiano rör tills osten är smält

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar